Yuliya Stepanova, atleta care a dezvăluit fenomenul dopajului în Rusia, va concura la JO ca neutră

Postat la 02 iulie 2016 172 afişări

Sportiva rusă Yuliya Stepanova, cea care a dezvăluit fenomenul dopajului în Rusia, va concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ca neutră, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), notează BBC.

Decizia, care mai are nevoie de aprobarea organizatorilor Jocurilor Olimpice, vine după ce federaţia de atletism din Rusia a fost interzisă din competiţiile internaţionale.

Yuliya Stepanova, alături de soţul Vitaly Stepanov, le-au dezvăluit Agenţiei Mondiale Antidoping faptul că dopajul sufoca fenomenul atletismului în Rusia. Yuliya, alergătoare la 800 de metri, şi Vitaly, un oficial antidoping, au contribuit la demascarea cazurilor de dopaj.

În noiembrie 2015, Rusia a fost suspendată de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în urma unei investigaţii independente a Agenţiei Mondiale Antidoping, care a revelat o cultură a dopajului pe scară largă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/yuliya-stepanova-atleta-care-a-dezvaluit-fenomenul-dopajului-in-rusia-va-concura-la-jo-ca-neutra-15514970
15514970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.