Yuanul chinezesc înregistrează cel mai bun trimestru de la criza financiară din 2008, fiind alimentat de scăderile suferite de dolarul american şi domolirea tensiunilor dintre Washington şi Beijing

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 30 septembrie 2020 44 afişări

Yuanul chinezesc înregistrează cel mai bun trimestru de la criza financiară din 2008, fiind alimentat de scăderile suferite de dolarul american şi domolirea tensiunilor dintre Washington şi Beijing

Yuanul chinezesc a înregistrat cel mai bun trimestru de la criza financiară, fiind alimentat de scăderile suferite de dolarul american şi domolirea tensiunilor Washington-Beijing, anunţă Financial Times.

În China, rata de schimb onshore a crescut cu 3,8% comparativ cu dolarul în ultimele trei luni, înregistrând cea mai mare creştere trimestrială din 2008 încoace.

Tensiunile dintre liderii de la Washington şi Beijing s-au accentuat anul acesta, Casa Albă continuând să pună presiune pe companiile chineze care operează în SUA şi crescând posibilităţile unei decuplări între primele economii ale planetei. Însă niciuna dintre cele două ţări nu a oferit semne care să sugereze că ar abandona „faza unu” din acordul comercial semnat în ianuarie, care opreşte impunerea unor noi serii de taxe.

În plus, China a beneficiat de pe urma randamentului obligaţiunilor guvernamentale din SUA după ce Rezerva Federală a tăiat ratele dobânzilor pentru a contraataca efectele economice ale pandemiei de coronavirus. Astfel, randamentul pe 10 ani al obligaţiunilor guvernamentale a crescut cu două puncte procentuale peste echivalentul trezoreriile americane.

China a raportat un excedent de cont de 110 miliarde de dolari în al doilea trimestru, recuperându-se din deficitul suferit în primele trei luni ale anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
beijing,
dolar,
yuan,
criza financiara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.