Yahoo renunţă la preluarea Dailymotion, din cauza opoziţiei unui ministru francez

Postat la 02 mai 2013 21 afişări

Compania americană Yahoo a renunţat la preluarea platformei video online Dailymotion de la grupul France Telecom, din cauza opoziţiei ministrului Industriei din Franţa, Arnaud Montebourg, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Yahoo renunţă la preluarea Dailymotion, din cauza opoziţiei unui ministru francez

 Ministrul le-a transmis, în timpul unei întâlniri în luna aprilie, directorului operaţional al Yahoo, Henrique de Castro, şi directorului financiar al France-Telecom, Gervais Pellissier, că nu vrea ca 75% dintr-o rară poveste de succes franceză din sectorul high-tech să ajungă în mâinile străinilor, au afirmat sursele, citate de cotidianul Wall Street Journal.

Achiziţia a 75% din acţiunile Dailymotion ar fi reprezerntat cea mai mare tranzacţie pentru Yahoo de la preluarea conducerii de către actualul director general, Marissa Mayer, la mijlocul anului trecut. Cele două părţi au semnat un acord neangajant pentru preluarea de către Yahoo a 75% din acţiunile Dailymotion, într-o tranzacţie care evalua compania la 300 de milioane de dolari, notează publicaţia americană.

France Telecom, unde statul francez controlează 27% din acţiuni, deţine integral Dailymotion, dar vrea să rămână cu o participaţie mai redusă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/yahoo-renunta-la-preluarea-dailymotion-din-cauza-opozitiei-unui-ministru-francez-10832540
10832540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.