Yahoo confirmă atacul asupra unor servere, dar nu prin Shellshock

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 07 octombrie 2014 57 afişări

Yahoo - care se confruntă, după Apple, cu probleme legate de Shellshock, o breşă de securitate în Linux şi Mac OS X, după ce un cercetător, Jonathan Hall, a dezvăluit pe blog că o serie de servere ale firmei au fost accesate de hackeri români - a confirmat iniţial atacul, după care l-a contestat.

Într-un mesaj postat pe Hacker News, Alex Stamos, responsabilul cu securitatea (CISO) la Yahoo, afirmă că hackerii au încercat, într-adevăr, să pătrundă în serverele Yahoo prin intermediul Shellshock, dar după aceea au folosit altă breşă de securitate, mai mult sau mai puţin similară.

Potrivit oficialului, hackerii au "injectat comenzi într-un script de server". Trei servere au fost într-adevăr piratate, "dar nicio dată personală nu a fost compromisă", dă el asigurări.

Cercetătorul în domeniul securităţii care a dezvăluit atacul, Jonathan Hall, a declarat pentru CNET că nu crede în explicaţiile oferite de Stamos. În opinia sa, Yahoo "se joacă cu vorbele" şi a fost victima unei breşe Shellshock. "Atacul nu a fost efectuat potrivit sintaxei obişnuite. Pentru a dovedi că nu a fost Shellshock, ar trebui să publice log-urile", afirmă el.

Jonathan D. Hall, preşedintele Future South, a dezvăluit atacul într-un raport publicat pe site-ul firmei. El a postat totodată mesajele pe care le-a trimis Yahoo, Biroului local FBI din New Orleans şi unor oficiali de la WinZip, despre care afirmă că a fost compromis în acest atac, ca şi Lycos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YAHOO,
HACKERI,
ROMÂNI
/actualitate/yahoo-confirma-atacul-asupra-unor-servere-dar-nu-prin-shellshock-13368988
13368988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.