Xiaomi depăşeşte Apple pe piaţa globală a smartphone-urilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 iulie 2021 166 afişări

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depăşind Apple, arată u raport al companiei de consultanţă Canalys, citat de CNBC.

Xiaomi depăşeşte Apple pe piaţa globală a smartphone-urilor

Xiaomi deţine 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% şi după Samsung, cu 19%.

„Xiaomi îşi dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menţionând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină şi cu 50% în Europa de Vest.

Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creşteri anuale de 83%, faţă de 15% în cazul Samsung şi 1% în cazul Apple.

Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieţei de masă, având un preţ mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.

Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piaţa high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.

Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancţiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software şi cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smartphone,
piaţă,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.