WSJ: În săptămânile de dinaintea atacului din 7 octombrie, sute de terorişti Hamas au primit un antrenament special de luptă în Iran

Postat la 25 octombrie 2023 17 afişări

WSJ: În săptămânile de dinaintea atacului din 7 octombrie, sute de terorişti Hamas au primit un antrenament special de luptă în Iran

În săptămânile care au precedat atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, sute de luptători ai grupării militante islamiste palestiniene au primit pregătire de luptă specializată în Iran, potrivit unor surse cu informaţii legate de atac.

Aproximativ 500 de militanţi ai Hamas şi ai unei grupări aliate, Jihadul Islamic Palestinian, au participat la exerciţiile din septembrie, care au fost conduse de ofiţeri ai Forţei Quds, braţul de operaţiuni externe al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, au declarat aceste persoane.

Oficiali palestinieni de rang înalt şi generalul de brigadă iranian Esmail Qaani, şeful Forţei Quds, au participat, de asemenea, au spus aceştia.

Peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise la 7 octombrie de către luptătorii Hamas care au traversat graniţa din Fâşia Gaza. Zeci de alte persoane au fost răpite şi duse înapoi în Gaza, unde sunt ţinute ostatice.

Atacatorii Hamas au folosit drone aeriene pentru a dezactiva posturile de observare israeliene şi echipamentele de supraveghere de înaltă tehnologie. Unii au folosit parapante pentru a zbura în Israel. Alţii au călătorit pe motociclete, utilizate în mod obişnuit de grupurile paramilitare iraniene, dar nu şi de Hamas până la 7 octombrie.

Oficialii americani au declarat că Iranul a antrenat în mod regulat militanţi în Iran şi în alte părţi, dar nu au indicii că ar fi avut loc un antrenament în masă chiar înainte de atac. Oficialii americani şi sursele citate au declarat că nu au informaţii care să sugereze că Iranul a efectuat antrenamente special pentru a se pregăti pentru evenimentele din 7 octombrie.

Citeşte mai mult pe Wall Street Journal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
atac,
hamas,
antrenament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.