Women in Power 2023. „Leading Ladies: Celebrating the Strengths of Women in Business“. Sunt situaţii când este foarte dificil să găseşti candidate femei care să corespundă profilului pe care şi-l doreşte clientul

Postat la 30 martie 2023 211 afişări

Revenirea din antreprenoriat în corporaţie, obiceiuri de economisire din copilărie transformate în cariere la maturitate, work-life balance sau, dimpotrivă, prea mult timp dedicat biroului au fost câteva dintre temele discutate în panelul din acest an de la cel mai recent eveniment Women in Power. La acestea s-au adăugat 12 lecţii de leadership feminin ale celor 12 premiante ale serii, prin sperăm că am stabilit premisele pentru următoarea generaţie de femei-lider. 

Organizaţiile îşi doresc mai multe femei lider şi nu doar datorită obiectivului legat de diversitate, ci şi datorită faptului că odată ce au un board mixt, au şanse să se dezvolte mult mai rapid decât competitorii - este una dintre principalele concluzii ale celui mai recent eveniment Women in  Power organizat de BUSINESS Magazin. Când cred însă femeile din România că este momentul să îţi schimbi jobul?

„Organizaţiile îşi doresc mai multe femei lider şi nu doar datorită obiectivului legat de diversitate. Este o realitate că odată ce organizaţiile au un bord mixt, au şanse mult mai mari să reuşească şi să se dezvolte mult mai repede decât competitorii lor. Aşa că în momentul în care discutăm cu un client, de cele mai multe ori rugămintea este să avem o listă diversă, de executivi, astfel încât ei să aibă de unde să aleagă. Sunt situaţii în anumite industrii, mai ales dacă îşi doreşte clientul candidaţi dintr-o anumită nişă, când este foarte dificil să găseşti candidate femei care să corespundă profilului pe care şi-l doreşte clientul”, a spus Cristina Postolache, partener al companiei de executive search şi recrutare Stanton Chase, în cadrul panelului organizat de BUSINESS Magazin la evenimentul Women in Power 2023.

Ea observă că într-adevăr, femeile lider nu sunt atât de multe raportat la colegii bărbaţi – chiar dacă ele sunt solicitate de către companii. Iar faptul că femeile sunt mai puţin înclinate să facă o schimbare se vede şi în felul în care colegele sale de panel se raportează la rolul lor actual. „Am deja jobul meu de vis, lucrez în industria automotive, este un job cu diferite funcţiuni şi responsabilităţi, cunosc oameni din diferite ţări, am lucrat pe mai multe continente, nu îmi pot imagina un alt loc mai bun unde să am parte de aceste experienţe”, a spus, de pildă, Amanda Zhanga, CEO al Mercedes-Benz România.

Când cred ele că este necesară o schimbare? „Răspunsul elegant este când nu mai înveţi. Răspunsul real cred că este atunci când termini de implementat ideile pe care ţi le-ai propus. Cred că te duci într-un loc, agreezi care sunt obiectivele, ce ai de făcut, pe ce bani, pe ce durată de timp şi când lucrurile acestea s-au încheiat, poţi să faci o schimbare, nu cred că se mai produce valoare dincolo de un anumit punct. Îmi place genul de colaborare pe mandat”, a spus Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii. „Dream jobul” ei? „Dream job-ul meu este mereu următorul”, a răspuns ea în cadrul evenimentului, precizând şi că urmează să facă o schimbare profesională în următorul an. Mădălina Teodorescu, director general adjunct retail la BRD este de părere că o schimbare poate veni, din contră, atunci când eşti „pe val profesional”: „Nu cred că poţi să ai succes dacă nu-ţi îţi place ceea ce faci; eu sunt pe principiul proactiv, nu reactiv; cred că schimbarea trebuie făcută atunci când suntem la cel mai înalt nivel profesional; nu în momentul în care suntem nemulţumiţi de ceea ce facem. Cred că în  momentele ele în care îmi adun toată energia, ambiţia de a reuşi, reuşesc să fac o schimbare benefică”.

În cadrul evenimentului Women in Power, am acordat 12 premii:

·      premii „Women in Power 2023: Leading Lady pentru excelenţă în leadershipul feminin românesc”: Cerasela Baiculescu, Country Leader, IBM România şi Republica Moldova; Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner, KPMG în România; Carmen Sebe, Managing Partner şi CEO, Seedblink; Josephine Payne, preşedinte, Ford Otosan România; ​ Elena Ungureanu, country manager Visa în România​; Irina Pencea, general manager, eMAG.  

·      Premiile speciale ale redacţiei BUSINESS Magazin: Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România; Loredana Apreutese, General Manager, International Alexander Holding International Alexander şi acţionar în grupul de firme deţinute de International Alexander Holding; Emma Toma, Head of Office Division, AFI Europe România, Alexandra Olaru, Director Legal & External Affairs, Vodafone România; Jagoda Gwardys-Zientara, Chief Operating Officer şi membru în Comitetul Executiv, Carrefour România, Oana Ijdelea, Managing Partner, Ijdelea şi Asociaţii. 

Citiţi mai multe detalii în următoarea ediţie a BUSINESS Magazin, precum şi în anuarul 100 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, disponibil în varianta digitală începând cu 31 martie şi în print, în luna aprilie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.