Wizz Air lansează o nouă rută, începând din octombrie

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 09 septembrie 2020 433 afişări

Wizz Air lansează o nouă rută, începând din octombrie

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România ca număr de pasageri, cu peste 9 milioane de oameni transportaţi în 2019, a anunţat o nouă rută de la Cluj-Napoca la Liverpool John Lennon, Anglia, începând cu 23 octombrie 2020, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână. Cu această nouă rută, Wizz Air ajunge la 32 de destinaţii operate de pe aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. Totodată, zborurile de la noua bază din Bacău către Londra Luton, vor începe la 1 octombrie, cu cinci zboruri săptămânale şi vor creşte până la zboruri zilnice după deschiderea bazei pe 29 octombrie. Aceasta este una dintre cele 12 rute de la noua bază Wizz de la Bacău, care va fi deschisă oficial pe 29 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al companiei aeriene Wizz Air.

Operatorul aerian ungar Wizz Air a raportat pentru anul 2019 o cifră de afaceri de 1.239 lei în România, conform datelor disponibile pe site-ul Minis­terului de Finanţe. Aceeaşi sursă mai arată că operatorul a avut pierderi de 99 milioane lei în 2019 şi un număr mediu de 918 angajaţi, cu 65 mai mulţi faţă de anul anterior.  Datele sunt aferente companiei Wizz Air Hungary LTD.

În România, pe sectorul low-cost, Wizz Air deţine o cotă de circa 61% din piaţă, fiind pe primul loc în acest segment al categoriilor de zboruri, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Operatorul ungar concurează cu Blue Air, pe locul doi, cu 20%, şi cu Ryanair, cu 15,6%. Wizz Air Group este o companie fondată în 2003 de către actualul CEO, József Váradi şi de către alte cinci persoane cu experienţă în sectorul aerian. În România, compania a început operaţiunile în 2007, odată cu intrarea ţării în UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
wizz air,
incepere,
liverpool,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.