Wizz Air lansarează o subsidiară în Abu Dhabi. Când vor începe operaţiunile

Autor: Andra Stroe Postat la 02 martie 2020 192 afişări

Wizz Air lansarează o subsidiară în Abu Dhabi. Când vor începe operaţiunile

Compania aeriană Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air a anunţat astăzi că a finalizat acordul final cu partenerul Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC („ADDH”), pentru a crea împreună Wizz Air Abu Dhabi. Compania aeriană low-cost îşi va lansa operaţiunile la Aeroportul Internaţional Abu Dhabi din toamna anului 2020.

Acordul reprezintă o etapă importantă în lansarea Wizz Air Abu Dhabi, o nouă companie aeriană low-cost cu sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite, spun reprezentanţii companiei. Wizz Air Abu Dhabi intenţionează să înceapă operaţiunile în a doua jumătate a anului, oferind tarife scăzute şi o experienţă la bord de calitate înaltă spre o serie de destinaţii din Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi Africa.

Având în vedere că activităţile de recrutare ale lui Wizz Air Abu Dhabi vor începe în următoarele luni, acordul va crea noi oportunităţi de muncă, va impulsiona economia şi va atrage mai mulţi vizitatori în Abu Dhabi. Anunţul este, de asemenea, în conformitate cu programul de accelerare AED 50 de miliarde al Abu Dhabi, Ghadan 21, care se află în spatele dezvoltării Emiratelor prin investiţii în afaceri, inovaţie şi oameni.

În urma acordului, echipa de dezvoltare a companiei aeriene a iniţiat deja procesul cu Autoritatea Generală de Aviaţie Civilă a Emiratelor Arabe Unite pentru a obţine certificatul de operator aerian şi licenţa de operare a transportatorului.

„Ziua de azi marchează o etapă importantă pentru înfiinţarea noii noastre linii aeriene în Abu Dhabi. Acordul de asociere comună cu Abu Dhabi Developmental Holding Company pentru a forma Wizz Air Abu Dhabi stă la baza angajamentului nostru pe termen lung de a implementa un model de afaceri în transport aerian extrem de eficient, precum şi cel mai durabil din punctul de vedere al mediului, pentru a stimula dezvoltarea aviaţiei din Abu Dhabi. Misiunea Wizz Air se integrează în strategia economică diversificată a Abu Dhabi, întrucât ne propunem să generăm traficul prin crearea de cerere în beneficiul creşterii diversităţii turistice şi economice din Abu Dhabi”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air Holdings.

La rândul său, Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO al ADDH, a adăugat: „Turismul este o prioritate în strategia de creştere a Abu Dhabi. Investiţii semnificative se îndreaptă nu numai înspre aeroporturile noastre, ci şi spre infrastructura turistică, inclusiv hoteluri, staţiuni şi atracţii culturale. Anul trecut, emiratul a atins un nivel record de 11,35 milioane de vizitatori, iar un element cheie pentru aceasta este conectivitatea care le permite oamenilor să viziteze Abu Dhabi uşor şi accesibil. Parteneriatele noastre cu Wizz Air şi alţi colaboratori vor ajuta la creşterea Emiratelor Arabe Unite ca o destinaţie regională şi internaţională extrem de competitivă pentru călătorii de agrement şi de afaceri."

Compania aeriană se va concentra pe stabilirea rutelor către pieţele în care Wizz Air are operaţiuni cu o evoluţie importantă, respectiv Europa Centrală, de Est şi de Vest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abu dhabi,
eau,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.