WikiLeaks va publica astăzi peste 1,7 milioane de documente diplomatice americane din anii '70

Postat la 08 aprilie 2013 15 afişări

Site-ul WikiLeaks va publica luni peste 1,7 milioane de documente diplomatice secrete americane datând din anii '70, a anunţat fondatorul acestui site, Julian Assange, pentru agenţia britanică Press Association (PA).

WikiLeaks va publica astăzi peste 1,7 milioane de documente diplomatice americane din anii '70

 Potrivit lui Assange, refugiat din iunie la Ambasada Ecuadorului din Londra, aceste note, rapoarte şi corespondenţă subliniază "evantaiul larg şi domeniul" influenţei americane în lume.

Activistul în domeniul informatic australian a provocat furori în Statele Unite publicând, în 2010, atât sute de mii de documente clasificate ca secrete despre războaiele din Irak şi Afganistan, cât şi mesaje diplomatice confidenţiale ce au pus într-o situaţie stânjenitoare guverne din întreaga lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wikileaks-va-publica-astazi-peste-1-7-milioane-de-documente-diplomatice-americane-din-anii-70-10719809
10719809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.