WikiLeaks, propus la Premiul Nobel pentru Pace pe 2011

Postat la 02 februarie 2011 15 afişări

Un deputat norvegian a anuntat miercuri ca a propus WikiLeaks la Premiul Nobel pentru Pace, in 2011, apreciind ca site-ul specializat in publicarea de informatii confidentiale reprezinta o garantie a transparentei in lume, inclusiv in societatile democratice.

Disidentul chinez "Liu Xiaobo a primit Premiul Nobel pentru Pace, anul trecut, pentru lupta sa in favoarea drepturilor omului, democratiei si libertatii de exprimare in China", scrie pe blogul sau Snorre Valen, un deputat din cadrul Stangii Socialiste, unul dintre partidele aflate, in prezent, la putere in Norvegia.

"La fel, WikiLeaks a contribuit la promovarea acelorasi valori, la nivel mondial, dezvaluind, intre multe alte lucruri, coruptia, crimele de razboi si aplicarea torturii, uneori chiar sub bagheta aliatilor Norvegiei", a adaugat el, vizand in mod implicit Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WikiLeaks,
Premiul Nobel pentru Pace,
/actualitate/wikileaks-propus-la-premiul-nobel-pentru-pace-pe-2011-7943166
7943166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.