„Vulturul“ imobiliar Papalekas dă 5 mil. euro pe terenurile unei firme în insolvenţă

Autor: Cristi Moga Postat la 14 februarie 2013 34 afişări

Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care şi-a legat în ultimii ani nu­mele de achiziţia unor pro­iecte imo­biliare precum City Mall (în faliment) sau Tower Center In­ter­national (în insol­ven­ţă), a mai rea­lizat o tran­zac­ţie cu proprietăţi „dis­tres­­sed“, cum­pă­rând pen­tru 5 mil. euro trei lo­­turi de teren şi două apartamente de la firma Lufin Con­struct, aflată în insolvenţă.

Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care şi-a legat în ultimii ani nu­mele de achiziţia unor pro­iecte imo­biliare precum City Mall (în faliment) sau Tower Center In­ter­national (în insol­ven­ţă), a mai rea­lizat o tran­zac­ţie cu proprietăţi "dis­tres­­sed", cum­pă­rând pen­tru 5 mil. euro trei lo­­turi de teren şi două apartamente de la firma Lufin Con­struct, aflată în insolvenţă. Cel mai important ac­tiv cum­părat de Papalekas este un te­­ren de aproape 3.000 mp de pe Şo­sea­ua Nordului din Capitală, lângă He­răstrău, una din­tre cele mai scum­pe zone rezi­den­ţiale din Bucu­reşti, un­de în perioada de boom te­re­nu­rile erau evaluate şi la 3.000-4.000 de euro/mp. (10 mil. euro/3.000 mp). Acum, Papalekas a preluat cu 5 mil. euro "la pachet" şi alte două loturi - unul în Volun­tari, altul lângă bd. Theodor Pallady -, pre­cum şi două aparta­mente pe strada Fa­brica de Glu­coză de la fir­ma Lufin Con­struct care a realizat, prin­tre altele, lucrările la pro­iectul UpGround cu 600 de lo­cuinţe realizat de Papale­kas în Pipera. Lufin Construct, firmă contro­lată de omul de afa­ceri Victor Bă­descu, avea în 2009 afaceri de peste 100 mil. euro, dar doi ani mai târziu veniturile s-au redus cu aproa­pe 70%, astfel că în ianuarie 2012 con­structorul a intrat în insolvenţă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vulturul-imobiliar-papalekas-da-5-mil-euro-pe-terenurile-unei-firme-in-insolventa-10561266
10561266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.