Vreţi să vă angajaţi la Google? Răspunsurile la întrebările puse la interviul de angajare

Postat la 27 decembrie 2011 73 afişări

Să te angajezi la Google este un vis pentru mulţi. Şi pentru că foarte mulţi candidaţi îşi depun dosarele pentru a se angaja la gigantul american, cei de acolo vor să se asigure că angajează cei mai buni oameni. Aşa că au realizat o serie de întrebări ce necesită o gândire analitică foarte bună sau uneori doar puţină inventivitate.

Cert este că întrebările puse în interviurile de angajare de la Google au devenit celebre, iar The Wall Street Journal răspunde la cinci dintre ele.

1. Care este următorul număr din acest şir: 10, 9, 60, 90, 70, 66 … ?

Spuneţi pe litere numerele (este valabil doar în engleză, limba în care se dă interviul):

Ten

Nine

Sixty

Ninety

Seventy

Sixty-six

Numerele sunt în ordine crescătoare în funcţie de numărul de litere din care sunt formate cuvintele. Un răspuns corect ar fi fost un număr a cărui transcriere să conţină nouă litere, precum 96. Un răspuns inteligent ar fi fost "one googol". Acesta este numărul care poate fi scris ca "1" urmat de o sută de zerouri. Google, numele companiei, este la origine o greşeală de scriere a cuvântului "googol".

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
interviu,
angajare,
raspunsuri,
intrebari
/actualitate/vreti-sa-va-angajati-la-google-raspunsurile-la-intrebarile-puse-la-interviul-de-angajare-9101785
9101785
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.