Vreţi să renunţaţi la muncă şi să vă mutaţi în PARADIS? Care sunt locurile din lume cu servicii excelente şi atât de ieftine încât nici nu trebuie să munceşti

Autor: Ioana Matei Postat la 11 mai 2019 22420 afişări

Visaţi să renunţaţi la locul de muncă, lăsând totul şi mutându-vă în paradis? Potrivit unui articol publicat de forbes.com, acest vis ar putea deveni realitate.

Vreţi să renunţaţi la muncă şi să vă mutaţi în PARADIS? Care sunt locurile din lume cu servicii excelente şi atât de ieftine încât nici nu trebuie să munceşti

Publicaţia internaţională a publicat un clasament al celor mai frumoase şi mai ieftine locuri în care se poate trăi, potrivit World's Best Place to Retire in 2019 (Cele mai bune locuri în care să te pensionezi, 2019). Editorii acestui studiu au realizat clasamentul bazându-se pe 13 categorii, incluzând costul vieţii, clima, sănătatea şi altele. Anul acesta, au inclus o nouă categorie: oportunităţile pe care le oferă aceste locuri.

„Am adăugat această categorie fiindcă ştim că multe persoane sunt interesate să lucreze de la distanţă sau să înceapă să facă ceva nou la pensie”, spune Jennifer Stevens, care a condus realizarea studiului. „Aşadar, considerăm că puterea economiei, gradul de dezvoltare a tehnologiei de conectare la internet precum şi deschiderea autorităţilor locale faţă de micile afaceri au fost luate în calcul”, spune Stevens.

Aşadar, care sunt primele 10 ţări din clasament?

1. Panama: aici soarele străluceşte, se ajunge uşor, moneda folosită este dolarul american, îngrijirea medicală este de calitate şi la preţuri modeste, infrastructura este foarte bună - iar conectivitatea la internet este bună. Totodată, ţara vrea să îi atragă pe străini cu reduceri de taxe şi alte stimulente.Un cuplu poate să plănuiască un buget lunar cuprins între 1.765 de dolari şi 2.890 de dolari în Panama City şi mai puţin oriunde altundeva; o persoană singură ar putea ajunge la 20-30% din acest buget.

2. Costa Rica: nu este de mirare că ţara cu mottoul naţional „Pura Vida” se plasează pe locul doi în acest clasament internaţional - aici viaţa se trăieşte mai ales în aer liber, iar oamenii pescuiesc, joacă golf, fac surf, drumeţii, scufundări şi practică yoga. Aici există şi o comunitate înfloritoare de expaţi, iar datorită stilului de viaţă sănătos, oamenii spun că pierd greutate fără să se străduiască.

Costurile de viaţă lunare pentru o persoană sunt cuprinse aici între 1.585 de dolari şi 2.960 de dolari. Un cuplu poate să trăiască aici confortabil cu 2.500 de dolari pe lună (sau mai puţin). La un restaurant local poţi să te saturi cu 4-5 dolari, iar o menajeră poate să îţi asigure curăţenia lunară cu doar 50 de dolari.

3. Mexic: chiar dacă majoritatea asociază Mexicul cu o vacanţă la plajă, sunt mult mai multe lucruri de descoperit aici - cum ar fi bogaţia culturală, Mexicul găzduind o scenă artistică fantastică. Bugetul lunar alocat traiulului se plasează aici între 1.500 şi 2.250 de dolari pe lună, în timp ce un cuplu poate trăi cu între 1.500 şi 3.000 de dolari pe lună.

4. Ecuador: are un farmec care pare desprins din anii 1950. Rezidenţii de aici sunt prietenoşi, serviciile sunt excelente, iar oraşe precum Quito şi Quenca sunt foarte moderne. În plus, climatul din Ecuador nu poate fi întrecut de al niciunei alte ţări.

Bugetul lunar pentru o persoană se plasează aici între 1.170 de dolari şi 1.275 de dolari în fiecare lună, iar un cuplu se poate bucura de calitatea vieţii de aici cu 1.620 de dolari pe lună.

5. Malaysia: fostă colonie britanică, limba neoficială de aici este engleza, ceea ce face să fie mult mai uşor ca expaţii să se acomodeze aici. Un alt plus este adus de preţurile chiriilor, care se plasează la un sfert faţă de cât plătesc locuitorii Statelor Unite. Bugetul lunar al unei persoane ajunge  la între 1.000 şi 1.500 de dolari, în timp ce un cuplu poate să trăiască - chiar în condiţii de lux - cu 1.500 - 2.500 de dolari pe lună.

6. Columbia: după ce trecutul tumultuos a devenit istorie, Columbia s-a transformat într-un rai pentru expaţi. Viaţa mai uşoară, primirea călduroasă a populaţiei şi costul mic al vieţii sunt doar câteva dintre lucrurile care îi atrag aici pe străini.

Bugetul lunar pentru o persoană se plasează în Medellin la între 1.200 şi 1.600 de dolari, iar un cuplu care îşi doreşte să trăiască în cel mai frumos cartier al oraşului ajunge să cheltuie 2.191 de dolari.

7. Portugalia: viaţa cotidiană aici are un ritm lent, localnicii sunt extrem de primitori, iar sistemul de sănătate este bun. Bugetul lunar pentru o persoană singură ajunge aici la 2.034 de dolari în oraşul Mafra şi puţin mai mult în Lisabona. Un cuplu poate să trăiască  confortabil cu aproximativ 2.500 de dolari pe lună.

8. Peru: în afară de Machu Picchu, oferă kilometri de plaje, bucătării delicioase şi câteva dintre cele mai scăzute preţuri din lume pentru o viaţă de calitate. O persoană singură poate să ajungă să trăiască bine în Peru cu doar 1.146 de dolari pe lună, iar un buget apropiat de 2.000 de dolari în Lima asigură suficiente resurse pentru mese în oraş şi alte lucruri pe care le oferă oraşul. Un cuplu poate să trăiască foarte bine aici cu mai puţin de 2.000 de dolari. Preţul chiriilor porneşte de la 150 de dolari, iar un prânz cu trei feluri de mâncare şi o băutură are un preţ care porneşte de la 2,50 dolari.

9. Thailanda: este un loc în care nu poţi să te plictiseşti, oferă comunităţi la plajă, oraşe mari, agitate, oraşe universitare pline cu lucruri ce pot fi făcute aici. Localizarea permite explorarea cu uşurinţă a sudului Asiei. Preţul cheltuielilor pentru o persoană porneşte aici de la 952 - 1.153 de dolari într-o lună. În Hua Hin, preţul chiriilor porneşte de la 500 de dolari pentru o locuinţă în apropierea plajei.

10. Spania: este una dintre destinaţiile de plajă preferate ale Europei - soarele străluceşte, plajele sunt aurii, iar standardul de viaţă este ridicat, spun specialiştii care au realizat clasamentul. Oriunde în Spania, o persoană care alege să se mute singură ajunge să trăiască bine cu aproximativ 2.000 de dolari pe lună sau mai puţin. Un cuplu ajunge la un buget lunar de aproximativ 2.500 de dolari pe lună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri,
ieftin,
munca,
refuz,
plecare,
publicare,
articol,
vis,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.