Vremea va continua să se răcească. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Postat la 20 aprilie 2016 192 afişări

Vremea va continua să se răcească. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde va deveni răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 9 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul valorii de -3 grade, informează ANM.

Pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. 

Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale îndeosebi în sudul Olteniei şi al Moldovei, în Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h. La munte, în general la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

În cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în Muntenia unde cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 25...30 l/mp, dar moderat cantitativ (cantităţi în jur de 15 l/mp) şi în estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, iar în restul regiunilor, doar pe arii restrânse.

Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi trecător se vor semnala descărcări electrice.

La munte vor fi precipitaţii mixte. Seara şi noaptea, cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a ţării, iar ploile se vor restrânge şi treptat vor înceta, însă spre dimineaţă, local în depresiunile intramontane, în Subcarpaţii Getici şi izolat  în rest, se va produce brumă. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului, când îndeosebi în sud-vestul ţării va depăşi la rafală 60...65 km/h,  iar pe creste va sufla tare cu peste 80 km/h.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vremea-va-continua-sa-se-raceasca-prognoza-meteo-pentru-miercuri-si-joi-15266990
15266990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.