Vremea în următoarele două săptămâni: Episoade de ger între 15 – 20 ianuarie

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 ianuarie 2021 120 afişări

Vremea în următoarele două săptămâni: Episoade de ger între 15 – 20 ianuarie

Vremea se va răci din 15 ianuarie în toata ţara, iar până în 20 ianuarie vor fi episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade. După această răcire, vremea se încălzeşte şi se va ajunge la temperaturi de zero grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6...-4 grade şi minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade. După acest interval este estimată o creştere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 şi -5 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 11...15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creştere şi după data de 19 ianuarie.

CRIŞANA

La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3...-2 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 şi 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopţilor, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade şi minime ce vor prezenta o medie regională de -15...-13 grade. Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 0 grade şi minime în jur de -6 grade Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare şi după 19 ianuarie.

TRANSILVANIA

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0...1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14...20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime în primele 3 zile ale intervalului de prognoză vor fi jur de 2 grade, iar minimele uşor negative, la o valoare medie de -3...-2 grade. Ulterior, este prognozată o răcirea accentuată a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade în intervalul, 16 - 18 ianuarie, când şi nopţile vor fi geroase,

cu minime, ce vor scădea sub -15 grade. După 20 ianuarie, temperatura va fi în creştere, astfel încât media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele la ninvelul regiunii vor fi de -10...-8 grade. Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi la începutul ultimei decade din ianuarie.

MOLDOVA

Până în 14 ianuarie pe fondul nebulozităţii persistente nu vor fi variaţii termice semnificative, astfel media valorilor maxime va fi de 0...1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopţilor, cu maxime la nivelul regiunii de -8...-4 grade şi minime, în general, între -15 şi -10

grade. Ulterior tendinţa vremii va fi de încălzire la începutul celei de-a treia decadă, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3...-2 grade pentru maxime şi de -10...-7 grade pentru cele minime. Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

DOBROGEA

Până în 14 ianuarie nu se întrevăd variaţii semnificative în evoluţia temperaturii, astfel media valorilor maxime va fi de 2...4 grade, iar minimele de 0...2 grade în primele două nopţi, apoi de aproximativ -1 grad. Şi în această regiune vremea se va răci şi va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de

-5...-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade. După acest interval, este estimată o încălzire treptată, astfel temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0...2 grade şi minime în jur de -4 grade.

Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ în primele zile ale intervalului. Ulterior vor mai fi posibile precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, pe fondul menţinerii nebulozităţii şi a precipitaţiilor, amplitudinea termică de la zi la noapte va fi redusă, astfel media regională a temperaturilor maxime va fi de 1 grad, iar a celor minime de -1...0 grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat şi va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor, cu temperaturi maxime, în medie de -7...-4 grade şi minime cuprinse, în general, între -14 şi -10 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel pentru perioada 20 – 24 ianuarie sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de 0 grade şi minime de -8...-6 grade. Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ la începutul săptămânii. Ulterior vor mai fi posibile precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 2...3 grade, iar a celor minime de -2...0 grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci accentuat şi va deveni rece, cu temperaturi maxime negative în toată regiunea, la valori medii, de -7...-3 grade şi minime ce vor scădea în cele mai reci nopţi spre -15...-13 grade. La începutul celei de-a treia decadă,

este estimată o încălzire treptată spre valori apropiate de mediile multianuale, astfel temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi în jur de 0 grade, iar minimele, în general, de -8...-6 grade. Se vor semnala precipitaţii în primele două zile ale intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă, urmând să crească după 20 ianuarie.

LA MUNTE

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5...-3 grade şi minime în jur de -8 grade. În perioada 14...20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12...-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6...-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.

Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vreme,
meteo,
prognoza,
temperaturi,
racire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.