Vremea de Mărţişor. Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

Postat la 23 februarie 2013 29 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 3 martie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Se va produce o uşoară răcire a vremii, iar regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, cu medii ale maximelor de aproximativ 4 grade. Temperaturile diurne se vor menţine în jurul acestei valori medii până pe 27 februarie, apoi vremea se va încălzi treptat, de la o zi la alta, până la sfârşitul intervalului de prognoză, când maximele termice vor atinge 7-8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -2/-1 grad. Precipitaţii se pot consemna în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

CRIŞANA

Temperaturile medii diurne vor scădea, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Abia după 28 februarie se va produce o încălzire treptată şi temperaturile vor creşte de la o zi la alta, spre aproximativ 8 grade, în data de 3 martie. Minimele nocturne vor fi, în medie, uşor negative, la valori de -5/-2 grade. Probabilitatea de precipitaţii, predominant ploi ziua şi mixte noaptea, va creşte.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii diurne se vor menţine, în general, între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească uşor şi treptat. Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se în medie, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8/-10 grade. După 28 februarie regimul termic nocturn va marca o creştere uşoară şi teptată, revenind, pe 2-3 martie, la valorile de la începutul intervalului de prognoză. Precipitaţii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoză.

MARAMUREŞ

Se vor înregistra temperaturi medii diurne de circa 2 grade până la sfârşitul lunii februarie. În primele zile din martie temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori între -3 şi -7 grade, cele mai ridicate fiind de aşteptat pe 2 şi 3 martie, iar cele mai scăzute în dimineaţa zilei de 27 februarie. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului de prognoză.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor marca o scădere, urmând a se situa în jurul a 0-1 grade, pentru ca în ultimele zile ale prognozei să crească uşor de la o zi la alta. Temperaturile minime medii vor fi negative pe tot parcursul intervalului, cele mai reci nopţi fiind de aşteptat pe 26-27 februarie, când temperaturile nocturne vor coborî spre -8 grade. Vor cădea preciipitaţii, predominant lapoviţe şi ninsori, cu o probabilitate mai mare până la 26 februarie.

DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va scădea treptat spre 3-4 grade până la 27 februarie. Din 28 februarie temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la aproximativ 8 grade pe 3 martie. Temperaturile minime nocturne vor fi uşor pozitive doar până la 24 februarie, în rest vor coborî cu circa 2-3 grade sub limita de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse, predominant ploi, va fi mai mare până la 25 februarie.

MUNTENIA

Vremea va intra într-un proces de răcire care va determina valori de 2-4 grade până pe data de 27 februarie. În intervalul 28 februarie - 3 martie, regimul termic va creşte de la o zi la alta, astfel încât în ultima zi a intervalului de prognoză se vor atinge din nou, în medie, 8 grade Celsius. Temperaturile minime nocturne se vor situa, în medie, între -6 şi -1 grad, cu cele mai scăzute valori pe 27-28 februarie. Va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor până la 26 februarie, predominant ploi la început, apoi precipitaţii mixte.

OLTENIA

Maximele termice vor scădea spre 2-3 grade până la 27 februarie. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire ce va detemina temperaturi medii maxime de aproximativ 9 grade, pe data de 3 martie. Temperaturile minime vor fi negative, până la -5 grade pe 27-28 februarie. Până la 26 februarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse.

LA MUNTE

Atât maximele termice diurne, cât şi minimele nocturne se vor menţine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4/-3 grade ziua şi -10/-9 grade noaptea, cu o uşoară tendinţă de creştere abia în primele zile ale lunii martie. Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ninsori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
prognoza,
meteo,
primavara,
martisor,
ploi,
frig
/actualitate/vremea-de-martisor-prognoza-meteo-pentru-urmatoarea-saptamana-10590425
10590425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.