Vreme instabilă, cu ploi puternice şi grindină în 12 judeţe

Autor: Laura Buciu Postat la 26 mai 2021 93 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ploi puternice, valabilă în 12 judeţe. La munte, în sudul, centrul şi estul ţării se anunţă vijelii şi grindină.

Vreme instabilă, cu ploi puternice şi grindină în 12 judeţe

Judeţele vizate de codul galben de ploi sunt Hunedoara, Alba, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu.

Atenţionarea intră în vigoare miercuri, la ora 14.00, şi este valabilă până joi, la ora 6.00.

În această perioadă, local în Oltenia şi Muntenia, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 35 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp.

Meteorologii au emis şi o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul şi estul ţării.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 - 50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Informarea meteorologică este valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
ploaie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.