Vrei să-ţi plăteşti factura la ghişeu? BCR cere până la 8 lei pentru plăţile în numerar

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 01 februarie 2013 49 afişări

Banca Comercială Romană (BCR) a început de vineri, ca parte a strategiei de stimulare a tranzacţiilor fără numerar, un proces de introducere de comisioane pentru plata facturilor cu numerar la ghişeele băncii, a anunţat instituţia de credit.

BCR va introduce două comisioane noi pentru operaţiunile de plăţi de facturi cu numerar efectuate la ghişeele băncii, care se vor aplica diferenţiat în funcţie de tipul de client, şi anume: clientii bancii vor plati 4 lei comision per plata factură cu numerar la ghişeele BCR iar pentru cei care nu sunt clienti ai bancii comisionul va fi de 8 lei per plata factură cu numerar.

"BCR va continua să încurajeze plata facturilor prin echipamente automate în detrimentul plăţilor la ghişeele băncii", a declarat Bogdan Marin, director executiv Canale Retail. Recent, banca a instalat o reţea de 400 de astfel de aparate. "Dacă urmărim evoluţia numărului de tranzacţii făcute de clienţi cu ajutorul unui casier şi a celor făcute de client prin internet banking, POS, ATM, automate bancare etc., observăm o creştere de la o medie anuală de 68% în 2011, la 73,5% în 2012, ajungând în decembrie 2012 la aproximativ 76%. Această evoluţie confirmă faptul că există un apetit din ce în ce mai mare al clienţilor BCR pentru operaţiunile cu numerar prin canale automate (ATM, self service) şi fără numerar prin canalele electronice."

Banca oferă persoanelor fizice, clienţi ai băncii, posibilitatea realizării operaţiunilor de plăţi de facturi, cu comision zero, pentru plăţile fără numerar efectuate din contul curent prin serviciul "Plăţi facturi la ATM" prin reţeaua de ATM-uri BCR (peste 2.400 de ATM-uri în toată ţara), precum şi pentru serviciile Click 24Banking, Alo 24Banking, Direct Debit şi tranzacţii mobile (*183#). Depunerea de numerar în conturile curente proprii efectuate la echipamentele acceptatoare de numerar (ghisee automate şi maşini multifuncţionale) sau ghişeele băncii este gratis.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/vrei-sa-ti-platesti-factura-la-ghiseu-bcr-cere-pana-la-8-lei-pentru-platile-in-numerar-10538420
10538420
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.