Vrei să devii revoluţionar? Joacă-te pe calculator

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 septembrie 2011 15 afişări

Cum pui la punct o mişcare civilă de protest? Cum transformi acţiuni dezorganizate într-o rezistenţă performantă? Cu ajutorul "People Power", un joc de strategie care învaţă utilizatorul să se transforme într-un revoluţionar capabil să ducă la bun sfârşit o mişcare de protest non-violentă.

Jocul a fost creat compania de producţie video York Zimmerman, la cererea The International Center on Nonviolent Conflict, o fundaţie independentă care încurajează studiul şi aplicarea strategiilor non-militare pentru apărarea drepturilor omului, democraţiei şi păcii.

O echipă a lucrat şase ani la proiectul jocului, care urmăreşte cariera unui lider al unei mişcări populrare care trebuie să se bată, de exemplu, cu un consiliu local, să doboare un dictator sau să lupte împotriva corupţiei. În total sunt patru scenarii şi un tutorial, care se desfăşoară în ţări sau oraşe fictive dar care se bazează pe exemple reale şi pe experienţele activiştilor fundaţiei ICNC. Jocul poate fi descărcat online după plata a zece dolari, precizează Le Point.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revoluţionar,
calculator,
"People Power"
/actualitate/vrei-sa-devii-revolutionar-joaca-te-pe-calculator-8742573
8742573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.