Vot istoric în Parlamentul European: Românii ar putea merge în Canada fără vize dacă acordul CETA va fi semnat

Postat la 15 februarie 2017 156 afişări

Parlamentul European ar putea aproba astăzi CETA, acordul comercial dintre UE şi Canada, care elimină mai multe taxe şi bariere de comerţ. Pe lângă aportul comercial, pentru cetăţenii români acordul înseamnă inclusiv că vor putea circula în Canada fără vize, potrivit EUObservator.

Vot istoric în Parlamentul European: Românii ar putea merge în Canada fără vize dacă acordul CETA va fi semnat

Votul Parlamentului European pe tema Acordului comercial UE-Canada (CETA) reprezintă şi o reacţie la politicile "protecţioniste" ale Administraţiei Donald Trump, afirmă Manfred Weber, preşedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

"În loc de protecţionism, noi vrem parteneriat. În loc de teamă şi de lipsă de încredere unii în ceilalţi, vrem deschidere şi chiar legături mai puternice cu unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi pe care îi avem în lume. În loc să lăsăm globalizarea să se întâmple fără noi, vrem să o configurăm cu standardele şi normele noastre de nivel înalt. CETA reprezintă un acord comercial corect şi un model pentru cooperare viitoare bazată pe valori şi pe standarde. Cei care se opun sunt şi împotriva prosperităţii noastre", a subliniat Manfred Weber.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.