Vosganian i-a cerut comisarului european Almunia să aprobe un ajutor de stat de 45 milioane euro pentru Oltchim

Postat la 14 februarie 2013 42 afişări

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut miercuri o întâlnire cu comisarul Joaquin Almunia, vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) şi responsabilul cu portofoliul concurenţei, în care i-a cerut aprobarea unui ajutor de stat de 45 milioane euro pentru Oltchim.

"Am avut ieri o întâlnire cu Almunia, care mi-a promis că va evalua dacă Oltchim a primit anul trecut ajutor de stat. Noi credem că Oltchim nu a primit anul trecut ajutor de stat. Sperăm ca toată chestiunea cu ajutor de stat, de 45 milioane de euro, să se rezolve. (...) Comisia Europeană nu este un ghişeu unde să se aprobe orice cerere. Discuţia cu Almunia a fost bună, a acceptat soluţia mea privind viitorul Oltchim, dar mi-a spus că răspunsul lor va depinde de cum vor evalua ce le-am transmis noi", a declarat joi Vosganian.

La ora transmiterii ştirii circa 200 salariaţi ai Oltchim şi Arpechim pichetează sediul Ministerului Economiei, acţiune caracterizată de ministru drept "normală din perspectiva democraţiei", dar "întârziată" şi semn al unei "dispute între sindicate".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Almunia,
Oltchim,
comisaru
/actualitate/vosganian-i-a-cerut-comisarului-european-almunia-sa-aprobe-un-ajutor-de-stat-de-45-milioane-euro-pentru-oltchim-10562015
10562015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.