Vosganian: Consumul de energie se va stabiliza în următorii ani

Postat la 11 iulie 2013 48 afişări

Consumul de energie se va stabiliza în câţiva ani la 45-50 TWh/an, iar România trebuie să caute soluţii de stocare a energiei produse din surse regenerabile, punându-se totodată întrebarea dacă este nevoie de noi reactoare, termo sau hidrocentrale, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Vosganian: Consumul de energie se va stabiliza în următorii ani

 "Eu cred că cererea de energie se va stabiliza la 45-50 TWh în următorii ani. Există tendinţe de creştere şi de scădere a consumurilor, probabil se vor echilibra. Creşterea PIB cu 5% nu duce la creşterea consumului cu 5%", a afirmat Vosganian la o conferinţă pe teme energetice.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele luni din acest an consumul a scăzut cu 4,5%, după ce anul trecut a urcat cu 0,2%, la 53 TWh.

Vosganian a adăugat că viitoarea strategie energetică pe care vrea să o elaboreze Guvernul va ţine cont şi de evoluţia consumului de electricitate.

Stabilizarea consumului de electricitate la valorile menţionate ridică întrebarea dacă România va mai avea nevoie de alte reactoare nucleare sau de hidrocentrale de pompaj precum cea de la Tarniţa-Lăpuşteşti, conform sursei citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vosganian-consumul-de-energie-se-va-stabiliza-in-urmatorii-ani-11116371
11116371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.