Volkswagen investeşte 800 milioane euro în Polonia, unde va construi o fabrică cu 2.300 de angajaţi

Postat la 18 martie 2014 40 afişări

Volkswagen, cel mai mare concern auto european, va investi aproximativ 800 milioane euro pentru contrucţia unei fabrici cu 2.300 de angajaţi în Wrzesnia, Polonia, unde va produce autoutilitara Crafter.

Volkswagen investeşte 800 milioane euro în Polonia, unde va construi o fabrică cu 2.300 de angajaţi

 Fabrica va fi amplasată la circa 270 kilometri vest de Varşovia şi va începe producţia în cea de-a doua jumătate a anului 2016, a anunţat marţi grupul Volkswagen, transmite Bloomberg.

Investiţiile vor totaliza 3,37 miliarde zloţi (aproape 800 milioane euro la cursul de marţi), a afirmat, pe Twitter, şeful Agenţiei pentru Informaţii privind Investiţiile Străine din Polonia, Slawomir Majman.

Volkswagen a refuzat să comenteze cu privire la aspectele financiare ale investiţiei.

"Prin decizia de a produce Crafter în Polonia, am aşezat fundaţiile pentru o reorientare strategică a afacerii de vehicule comerciale uşoare. Crafter este foarte bine dotată pentru toate pieţele de creştere din lume", a declarat într-un comunicat Leif Oestling, membru în consiliul de administraţie al Volkswagen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volkswagen-investeste-800-milioane-euro-in-polonia-unde-va-construi-o-fabrica-cu-2-300-de-angajati-12286243
12286243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.