Obama sancţionează 11 oficiali ruşi şi ucraineni. Viktor Ianukovici, vizat de sancţiuni

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 martie 2014 29 afişări

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a decretat sancţiuni vizând 11 oficiali de rang înalt ruşi şi ucraineni, inclusiv Viktor Ianukovici, ca represalii faţă de referendumul privind anexarea Crimeei de către Rusia, a anunţat Casa Albă.

Şapte oficiali de rang înalt ruşi se află printre persoanele vizate de blocarea averilor în Statele Unite, potrivit Executivului, între care vicepremierul Dmitri Rogozin, preşedintele Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) Valentina Matvienko, doi consilieri apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin şi doi membri ai Dumei de Stat.

În ceea ce-i priveşte pe ucraineni, Washingtonul vizează doi lideri separatişti din Crimeea, pe Ianukovici şi un consilier al acestuia din urmă.

Anunţul Executivului american apare după adoptarea de căte Uniunea Europeană (UE) a unor sancţiuni vizând 21 de oficiali ucraineni şi ruşi consideraţi responsabili de anexarea Crimeei de către Rusia.

Surse diplomatice au precizat că aceste sancţiuni vizează 13 oficiali ruşi şi opt ucraineni proruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CRIZĂ,
RUSIA
/actualitate/obama-sanctioneaza-11-oficiali-rusi-si-ucraineni-viktor-ianukovici-vizat-de-sanctiuni-12280026
12280026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.