Volkswagen, cel mai mare angajator privat din Europa, spune că nu se află în situaţia în care să crească salariile angajaţilor: „Nu am observat indicatori de tensiune în ceea ce priveşte inflaţia din pieţele noastre”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 mai 2021 166 afişări

Volkswagen, cel mai mare angajator privat din Europa, spune că nu se află în situaţia în care să crească salariile angajaţilor: „Nu am observat indicatori de tensiune în ceea ce priveşte inflaţia din pieţele noastre”

Volkswagen – cel mai mare angajator din sectorul privat european – a declarat că nu este nevoit să mărească salariile angajaţilor, consolidând estimările băncilor centrale conform cărora este puţin probabil ca recuperarea economică zonei euro să fie afectată de inflaţia preţurilor combustibililor, conform Financial Times.

„Nu am observat indicatori de tensiune în ceea ce priveşte inflaţia din pieţele în care operăm. Este greu de spus acum dacă lucrurile se vor schimba”, spune Arno Antilitz, director monetar VW.

Declaraţiile sale reiterează afirmaţiile principalului economist al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, cu privire la decizia companiilor de a mări sau nu preţurile în viitorul apropiat.

În prezent, traderii se tem că marile stimulente financiare şi fiscale de pe cele două părţi ale Atlanticului ar putea genera o creştere substanţială a nivelului de inflaţie odată ce vor fi ridicate măsurile de distanţare în Statele Unite şi majoritatea ţărilor europene.

Totuşi, economiştii presupun că presiunile inflaţioniste vor dispărea în 2022 ca urmare a resuscitării pieţei muncii, amânând orice creştere considerabilă a preţurilor. Potrivit estimărilor BCE, inflaţia din zona euro va scădea din nou la pragul de 1,4% în 2023.

Şomajul zonei euro a crescut de la 7% la începutul pandemiei la 8,1% în martie 2021, însă sute de mii de persoane au ieşit din câmpul muncii, iar numărul oamenilor susţinuţi de schemele guvernamentale de reţinere a angajaţilor rămâne în continuare ridicat.

Volkswagen, care angajează peste 660.000 de oameni la nivel mondial şi circa 500.000 în Europa, a rezistat ultimelor eforturi ale celui mai puternic sindicat din Germania, IG Metall, prin intermediul căruia s-a cerut o creştere salarială de 4%. Ulterior, gigantul german a oferit un substitut anual de plus 2,3% faţă de remuneraţiile din 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volkswagen,
inflatie,
angajati,
piata,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.