Volksbank a deschis sucursala Nusco

Postat la 13 septembrie 2011 106 afişări

Volksbank România a deschis în Nusco Tower din Capitală o nouă sucursală ce va prelua şi activitităţile sucursalei Apolodor, care se adresa exclusiv clienţilor corporate.

Segmentul corporate are o pondere de 15% în totalul creditelor acordate Volksbank România, dar aduce 23% din profituri. Banca are în portofoliu peste 1.700 de clienţi din rândul companiilor medii şi mari. Obiectivul strategic al băncii este atingerea unei cote de piaţă de 4% pe acest segment, până în 2015.

Sucursala Nusco, deservită de 7 angajaţi, funcţionează în aceeaşi clădire unde este şi sediul central al băncii, începând din luna iulie. Sucursala are o suprafaţă de 300 metri pătraţi şi se adresează atât clienţilor persoane juridice, cât şi persoanelor fizice, având ghişee de operaţiuni şi de consiliere a clientelei. Investiţia s-a ridicat la 70.000 de euro.

"Vrem să transmitem clienţilor mesajul că suntem o bancă transparentă, deschisă, dinamică şi care are planuri pentru viitor. Sucursala are un design nou, care reflectă noile valori ale Volksbank şi oferă clienţilor o experienţă diferită", a declarat Cristian Radu, directorul direcţiei de management al reţelei. Mobilierul este alb, iar pentru delimitarea spaţiilor s-au folosit pereţi verzi din materiale moderne.

Volksbank România este deţinută de Volksbank International AG, controlat de Österreichische Volksbanken AG din Austria. Potrivit declaraţiilor lui Gerald Wenzel, CEO al grupului austriac, Volksbank România urmează să fie restructurată şi apoi vândută după doi sau trei ani. Filiala românească n-a făcut obiectul recentei vânzări către Sberbank Rossii a Volksbank International, care grupează filialele din Europa de Est ale grupului austriac.

În prima jumătate a anului, Volksbank România a avut o pierdere operaţională de 0,3 milioane de euro, faţă de o pierdere de 36 de milioane de euro în 2010, conform publicaţiei Der Standart. Aceeaşi sursă a citat afirmaţiile lui Johann Lurf, preşedintele Volksbank România, conform căruia în a doua jumătate a anului în curs vor fi identificate noi surse de reducere a costurilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volksbank-a-deschis-sucursala-nusco-8737869
8737869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.