Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, compensată de scăderea preţului internaţional al ţiţeiului

Postat la 28 noiembrie 2013 34 afişări

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, joi, că prognozele specialiştilor arată că preţul internaţional al ţiţeiului va continua să scadă, el precizând că, în consecinţă, impactul eventual al creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de aceast scădere.

Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, compensată de scăderea preţului internaţional al ţiţeiului

 Voinea a precizat că detensionarea unor puncte de conflict politic, în special pe relaţia cu Iranul, pe de altă parte, a făcut în ultimele săptămâni ca preţul internaţional al ţiţeiului să scadă semnificativ."

"Şi prognozele specialiştilor sunt că acesta va continua să scadă. Deci va compensa eventualul impact al creşterii acciziei. Sunt două componente ale preţului la pompă - cotaţia internaţională a ţiţeiului şi impozitele. Dacă impozitele cresc un pic, ele sunt compensate pe viitor - aşa arată toate tendinţele internaţionale - de scăderea cotaţiei pe piaţa internaţională", a spus Voinea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/voinea-cresterea-accizei-la-carburanti-compensata-de-scaderea-pretului-international-al-titeiului-11728358
11728358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.