Majorarea salariilor primarilor, aprobată în Senat. Care ar putea fi cele mai mari indemnizaţii ale aleşilor locali

Postat la 28 noiembrie 2013 33 afişări

Senatorii au adoptat, joi, iniţiativa legislativă care prevede majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Propunerea legislativă a fost adoptată, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, prin vot electronic secret.

Majorarea salariilor primarilor, aprobată în Senat. Care ar putea fi cele mai mari indemnizaţii ale aleşilor locali

 Propunerea liderului grupului parlamentar al PNL ca votul să fie secret a fost adoptată de plen cu 81 de voturi "pentru", 27 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.

"Este corect să propun un vot secret. În privinţa votului grupului liberal, va fi la liber, câtă vreme este vot secret. Eu însumi nu ştiu cum voi vota. Voi reflecta asupra acestui lucru, pentru că văd aici nişte sume care, în opinia mea, nu sunt chiar în regulă. Nu este vorba de a avea o paralelă între salariul unui viceprimar sau unui primar de comună şi al unui director, ci al unui profesor debutant care are 800 de lei şi al unui primar care are 5.000 de lei", a afirmat Haşotti la dezbaterile în plen.

Reprezentantul Guvernului care a participat la lucrările Senatului a amintit de constrângerile pe care România le are în această perioadă în ceea ce priveşte angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale şi calculul bugetar: "Aseară s-au votat (...) plafoanele de indicatori macroeconomici, toate aceste sume nu sunt cuprinse în previziunile de buget pentru 2014, (...) prin urmare, orice astfel de majorare conduce la o afectare a indicatorilor macroeconomici aprobaţi deja de Parlament".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/majorarea-salariilor-primarilor-aprobata-in-senat-care-ar-putea-fi-cele-mai-mari-indemnizatii-ale-alesilor-locali-11727479
11727479
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.