România va organiza un forum economic cu Muntenegru şi oferă expertiză la integrarea în NATO şi UE

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 27 noiembrie 2013 40 afişări

Premierul Ponta şi omologul său din Muntengeru, Milo Djukanovic, au convenit, miercuri, în cadrul unei întrevederi, să organizeze anul viitor un forum economic bilateral, partea română urmând să ofere totodată din expertiza proprie în pruvinţa procesului de integrare în NATO şi Uniunea Europeană.

Cei doi premieri au arătat că un forum economic bilateral ar putea avea loc anul viitor, astfel încât oamenii de afaceri să ia cunoştinţă de oportunităţile coemrciale şi economice.

Victor Ponta a arătat, în acest context, că România doreşte să aibă o prezenţă cât mai activă în toată regiunea.

El a exprimat totodată sprijinul României pentru eforturile Muntegrului de integare în NATO şi UE. Premierul Ponta a subliniat că Bucureştiul este pregătit să ofere din expertiza şi experienţa proprie de negociere cu UE, astfel încât ţările candidate pot învăţa "atât din lucrurile bune făcute de România, cât şi din greşelile făcute de România".

Premierul Muntengerului a afirmat că, pentru Balcani, cheia stabilităţii o reprezintă integrarea euro-atlantică şi europeană, subliniind că, în calitate de ţară aflată în curs de negociere cu UE pentru integrare, Muntengru utilizează deja expertiza României, dar doreşte să beneficieze de aceasta şi în etapele următoare ale procesului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
MUNTENGRU,
/actualitate/romania-va-organiza-un-forum-economic-cu-muntenegru-si-ofera-expertiza-la-integrarea-in-nato-si-ue-11725748
11725748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.