Voiculescu: nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 martie 2021 76 afişări

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu dă asigurări, într-o postare pe Facebook, că nici el nici premierul Florin Cîţu nu au semnat un act normativ pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.

Voiculescu: nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare

„Citesc din nou în publicaţii şi postări ale unor oameni altfel atenţi la nuanţe un titlu care sună cam aşa: "...rudele militarilor şi angajaţilor din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier şi de ministrul Voiculescu".

Haideţi să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîţu şi cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: "Ministerul Apărării Naţionale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu şi a membrilor familiilor acestora, precum şi a următoarelor categorii (...)"

"Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie". Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numeşte personal esenţial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau... tot esenţial.

Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.

PS Tot în acel HG am insistat şi premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinaţi să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani şi persoane cu comorbidităţi), iar restul - toţi restul - să nu fie peste 25%”, a postat ministrul pe Facebook.

În presă au apărut informaţii legate de vaccinarea a circa 7.000 de persoane mai devreme decât ar fi trebuit, unele din etapa a III-a. În plus, datele privind vaccinarea, comunicate de Ministerul Sănătăţii, într-un demers motivat prin transparenţă, l-au făcut pe premierul Florin Cîţu să anunţe că va trimite corpul de control, pentru că demersul nu a avut avizele necesare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voiculescu,
act normativ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.