Vodafone, primul operator care lansează abonamente 5G

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 iunie 2019 77 afişări

Vodafone, primul operator care lansează abonamente 5G

Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, extinde acoperirea 5G în Cluj-Napoca şi Mamaia şi

lansează primele abonamente 5G din ţară. 

 

Premiera vine la o lună după activarea primelor staţii radio 5G în reţeaua mobilă 5G ce permit românilor să aibă acces la specificaţiile extraordinare ale acestei tehnologii de ultimă generaţie.

 

La jumătatea lunii mai, Vodafone a lansat în premieră pe piaţa locală servicii comerciale bazate pe tehnologia de comunicaţii mobile 5G, fiind astfel unul dintre primii operatori din Europa şi din lume care lansează aceste servicii.

 

Într-un test realizat în centrul tehnic al Vodafone viteza de descărcare a datelor a atins aproape 1 Gbps de pe un smartphone Huawei. Pe teren viteza experimentată de clienţi va fi de aproximativ 450 - 500 Mbps la descărcarea de date, şi o intârziere în transmisia datelor la jumătate faţă de reţeaua 4G, potrivit ZF.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.