NASA a fost piratată prin intermediul unui mini-calculator de 35 de dolari

Postat la 25 iunie 2019 133 afişări

Sistemul informatic al unui celebru centru al agenţiei spaţiale americane a fost piratat începând de anul trecut de un hacker care a folosit în acest sens un mini-calculator de doar 35 de dolari, potrivit unui raport recent al NASA, informează Le Figaro.

NASA a fost piratată prin intermediul unui mini-calculator de 35 de dolari

Hackerul s-a infiltrat în reţeaua informatică a Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, California, forţând NASA să deconecteze temporar sistemele de control pentru zborurile spaţiale ale instituţiei vizate.

Atacul a început în aprilie 2018 şi a continuat aproape un an, a dezvăluit inspectorul general al NASA, într-un raport publicat pe 18 iunie.

Infractorul s-a folosit de un dispozitiv care costă 35 de dolari, botezat Raspberry Pi, de mărimea unei cărţi de credit şi care se conectează la televizor. Este folosit mai ales de copiii din ţările în curs de dezvoltare pentru a învăţa să programeze. Respectivul dispozitiv a fost conectat la sistemele JPL, iar hackerul a sustras circa 500 de megaocteţi de date.

Printre datele furate se numără două fişiere confidenţiale care conţin date ştiinţifice obţinute de roverul Curiosity, ce se află pe planeta Marte. Un alt fişier conţinea date privind tehnologii care puteau fi utilizate de armată. Hackerul a reuşit să se infiltreze în două dintre cele trei reţele principale ale JPL, potrivit raportului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
calculator,
piratare,
hacker

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.