Vodafone investeşte 270.000 de euro în pregătirea personalului medical

Autor: Ioana Matei Postat la 07 octombrie 2013 68 afişări

Un centru de pregatire pentru medici, asistenti, paramedici, pompierii si toate categoriile de personal care intervin in situatii de urgenta din intreaga tara a fost inaugurat in Targu Mures. Renovarea si reamenajarea spatiului noului centru au fost realizate cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania si al Fundatiei pentru SMURD, investitia Fundatiei Vodafone ridicandu-se la 270.000 de Euro.

Vodafone investeşte 270.000 de euro în pregătirea personalului medical

“Centrul  National de Formare In Asistenta Medicala de Urgenta in Coordonarea Accidentelor cu Multiple Victime” are o suprafata totala de 500 m2 si a fost amenajat in fosta cladire de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Targu Mures. Costurile totale pentru constructia si dotarea noului centru se ridica la 1.293.000  euro.

Dotarea centrului a fost realizata din fonduri ale Ministerului Sanatatii, Fundatia pentru SMURD si Fonduri Europene prin programul POSDRU, dar şi prin contributia Fundatiei Vodafone care a finantat, in cooperare cu Fundatia pentru SMURD, renovarea cladirii si modernizarea ei. “Cladirea in care a functionat anterior unitatea de primiri urgente si care a fost mutata la sfarsitul anului 2012 se afla intr-o stare avansata de degradare. De aceea au fost necesare investitii semnificative pentru a o aduce la nivelul de astazi, si in acest sens, inalta noastra apreciere si recunostinta se indreapta catre partenerul nostru, care este alaturi de noi din 2003  - Vodafone Romania si Fundatia Vodafone Romania“ a declarat Raed Arafat, Presedintele Consiliului Director, Fundatia pentru SMURD si Subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

“Suntem alaturi de SMURD si Fundatia pentru SMURD de 10 ani in multe dintre proiectele lor care au ca scop salvarea de vieti omenesti. Parteneriatul nostru a imbracat diverse forme, de la dotarea ambulantelor cu echipamente de transmisiuni de date si video, pana la achizitia de masini de interventie, iar acum, reabilitarea acestui centru de formare de care Romania are atata nevoie. Suntem bucurosi ca putem sustine, atat prin tehnologie de varf, cat si prin finantarea oferita de Fundatia Vodafone, progresul comunitatii”, a spus Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

“Centrul  National de Formare In Asistenta Medicala de Urgenta in Coordonarea Accidentelor cu Multiple Victime” va gazdui anual peste 50 de cursuri de formare, sesiuni de pregatire teoretice si practice. Cursurile vor fi, in mare parte, gratuite, iar numarul celor care vor beneficia de aceasta pregatire specializata depaseste 1000 de persoane pe an. Centrul este dotat cu un sistem  avansat de simulare virtuala in caz de dezastre, la cele mai inalte standarde europene,  cu ajutorul caruia  personalul de interventie din diferite institutii va putea fi confruntat cu situatii reale, incluzand cutremure, accidente de tren, accidente aviatice etc.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 15 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Inaki Berroeta, este CEO al Vodafone România

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vodafone-investeste-270-000-de-euro-in-pregatirea-personalului-medical-11471741
11471741
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.