Vladimir Putin începe decapitările după rateurile din Ucraina: „Generalul Armagheddon”, care trebuia să întoarcă soarta războiului, a fost demis după luni întregi de eşecuri militare şi pierderi grele sub comanda sa

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 12 ianuarie 2023 207 afişări

Vladimir Putin începe decapitările după rateurile din Ucraina: „Generalul Armagheddon”, care trebuia să întoarcă soarta războiului, a fost demis după luni întregi de eşecuri militare şi pierderi grele sub comanda sa

Serghei Surovikin cunoscut şi sub numele de „Generalul Armagheddon”, a fost înlocuit după trei luni la conducerea armatei ruse, pe fondul unui şir de eşecuri pe câmpul de luptă şi pierderi grele în rândul soldaţilor ruşi, scrie Finacial Times.

Atunci când a fost numit în funcţia de conducere în octombrie, se aştepta ca Surovikin, să redreseze războiul în favoarea Rusiei prin tacticile brutale dezvoltate în timpul conducerii sale a forţelor ţării în Siria.

Aceasta nu este prima remaniere suferită de un oficial de la vârful armatei ruseşti în contextul războiului. Putin s-a răzgândit cu privire la Surovikin după ce în doar trei luni el a reuşit să piardă teren pe fondul unei contraofensive ucrainene şi a provocat un val uriaş de furie după ce sub comanda sa au murit zeci de recruţi mobilizaţi într-o cazarmă din estul Ucrainei.

„Generalul Argmagheddon” a coordonat o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice, care a afectat oraşe întregi, dar nu a reuşit să încline balanţa echilibrului de putere de pe front în favoarea Rusiei.

Valeri Gerasimov, şeful Statului Major al Rusiei, a fost numit la conducerea trupelor ruseşti care activează în război pe fondul „opraţiunii militare speciale”. Oleg Salyukov, comandatul forţelor terestre şi Alexei Kim, adjunctul şefului Statului Major, au fost de asemena numiţi secunzi ai lui Gerasimov.

Din martie, când Rusia câştiga cel mai mul teren, teritoriile furate şi ocupate de forţele Moscovei s-au înjumătăţit, pe fondul unor înfrângeri semnificative la Harkov şi Kherson.

Analiştii ruşi pro-război s-au arătat sceptici în privinţa remanierii, despre care nu cred că va rezolva problemele cu care se confruntă armata rusă, printre care se numără conducerea rigidă şi ierarhică, dar şi lipsa de echipament şi provizii.

„Rezultatul nu se schimbă doar pentru că în acele posturi au fost numiţi alţi oameni. Asta e tot ce pot spune despre numirea lui Gerasmiov”, a scris Rybar, un canal de analiză militară pro-Kremlin cu milioane de abonaţi, pe Telegram.

O sursă anonim din interiorul Ministerului rus al Apărării susţine că decizia numirii lui Gerasimov la conducerea trupelor ruseşti reflectă mai degrabă luptele şi problemele organizaţionale ale Rusieei decât un efort pentru rederesarea războiului.

„Ei nu fac decât să schimbe oameni pentru că au ajuns într-o fundătură şi n-au nicio idee despre care ar trebui să fie următorul pas. Sunt nişte oameni bătrâni dintr-un secol care s-a dus de mult şi care n-au nicio idee despre cum se duce un război modern”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
general,
militar,
pierderi,
demitere,
intoarcere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.