Viviane Reding: Nu aş fi surprinsă de o amânare a aderării României la Schengen. MAE: Se creează premisele unui tratament discriminatoriu

Postat la 01 septembrie 2012 23 afişări

Comisia Europeană urmăreşte în continuare foarte atent situaţia politică din România, după "un fel de puci parlamentar", afirmă vicepreşedintele CE, Viviane Reding, precizând că nu ar fi surprinsă dacă integrarea României în Schengen ar fi amânată.

"Menţinem o supraveghere atentă (a situaţiei din România) după lupta politică teribilă din iulie şi august. Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. Am putut evita răul cel mai mare graţie acţiunilor determinate a numeroşi actori, între care Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi FMI. Derivele cele mai grave au putut fi limitate datorită Mecanismului de control şi verificare pe care l-am creat. Sperăm că toţi actorii politici de la Bucureşti vor putea depăşi disensiunile pentru a pregăti campania electorală din octombrie. Tinerele democraţii din Est trebuie să realizeze în scurt timp ceea ce vechile democraţii au îndeplinit în câteva decenii", declară Viviane Reding, conform unui interviu acordat Le Monde.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
aderare,
mae,
reding
/actualitate/viviane-reding-nu-as-fi-surprinsa-de-o-amanare-a-aderarii-romaniei-la-schengen-mae-se-creeaza-premisele-unui-tratament-discriminatoriu-10008826
10008826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.