Virgil Popescu, despre furnizorii care trec consumuri estimate mari: O formă de escrocherie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 februarie 2021 115 afişări

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că furnizorii de energie care trec pe facturi consumuri estimate foarte mari iau „un avans pentru un consum care nu există şi se folosesc de banii oamenilor”. El a cerut ANRE şi ANCPC să verifice situaţia.

Virgil Popescu, despre furnizorii care trec consumuri estimate mari: O formă de escrocherie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a tras joi, pe Facebook, un semnal de alarmă asupra practicii unor furnizori de energie.

„Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă asupra unui aspect! Am păţit-o şi eu şi, se pare, mulţi alţi români. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare, practic iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor. Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Acesta susţine că aceste practici sunt „o formă de escrocherie”.

„Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică”, a mai scris Virgil Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministerul energiei,
companii,
facturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.