Viorica Dăncilă, despre graţiere şi amnistie: „Iohannis trebuie să-şi asume decizia Curţii Constituţionale”

Postat la 21 iulie 2019 61 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume decizia Curţii Constituţionale legată de amnisitie şi graţiere, spune premierul Viorica Dăncilă. „Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale pentru a lua o decizie, în forul statutar al partidului”, a afirmat prim-ministrul.

Viorica Dăncilă, despre graţiere şi amnistie: „Iohannis trebuie să-şi asume decizia Curţii Constituţionale”

Prezentă la Ploieşti, Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă graţierea şi aministia vor mai fi subiecte discutate până la alegerile prezidenţiale.

„Aici o să fac o remarcă. Acest subiect a fost adus în opinia publică, s-a făcut şi un referendum, cred că domnul preşedinte Klaus Iohannis trebuie să-şi asume decizia Curţii Constituţionale. N-am spus cum, eu cred că dânsul trebuie să fie primul care să vină şi să dea o explicaţie legată de acest parcurs şi de faptul că Curtea Constituţională a precizat acest lucru. Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale pentru a lua o decizie iar decizia, ca de fiecare dată, o vom lua în forul statutar al partidului”, a afirmat Dăncilă.

CCR a respins, joi, iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
cc,
curte,
gratiere,
amnistie,
premier,
klaus iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.