Viorica Dăncilă anunţă adoptarea OUG care va reduce TVA de la 9 la 5% pentru produsele tradiţionale

Postat la 14 mai 2019 21 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta, marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează contribuţiile de asigurări sociale de sănătate şi reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare montane, bio şi tradiţionale.

Viorica Dăncilă anunţă adoptarea OUG care va reduce TVA de la 9 la 5% pentru produsele tradiţionale

„În şedinţa de azi (marţi - n.r.) discutăm un act normativ cu beneficii importante. Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoare, de calitate. Vom reduce Tva de la 9 la 5% pentru aceste alimente, respectiv produse montante, tradiţionale. Prin diminuarea cotei de TVA contribuim la reducerea preţului acestor produse şi încurajăm oamenii să consume produse sănătate”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Şeful Executivului a precizat că ordonanţa de urgenţă reglementează şi contribuţiile de asigurări sociale şi de sănătate, prin care vor fi eliminate inechităţi pentru circa 600.000 de români.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
reducere,
tva,
adoptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.