Violoncel, undiţă sau ac de croşetat: pe care credeţi că le puteţi lua în cabina unui avion de pasageri?

Autor: Matei Postat la 24 august 2012 85 afişări

Arme, cuţite, chimicale de orice tip, bâte de baseball : iată câteva dintre lucrurile pe care, în mod evident, nu le puteţi lua în cabina unui avion.Dar care sunt obiectele pentru care regulile nu sunt atât de clare?

Daca plănuiţi să luaţi alături de voi în cabină un violoncel de pildă, s-ar putea să fiţi nevoiţi să va despărţiţi de el la îmbarcare, chiar dacă i-aţi cumpărat un loc de pasager în plus, potrivit unui articol publicat de ediţia electronică a publicaţiei « The Boston Globe » .Instrumentele muzicale nu sunt singurele cu status ambiguu, când vine vorba de ce poate fi adus la bordul unui avion. Când vine vorba de obiectele mai…ciudate, instituţiile care se ocupă de securitatea transporturilor intră în conflict cu regulile liniilor aeriene. Spre exemplu, Administraţia pentru Securitatea Transporturilor(AST) interzice cuţitele, dar permite aducerea în cabină a acelor de croşetat. Nici patinele nu sunt văzute ca potenţiale ameninţări, deşi pot avea lamele destul de ascuţite.

Undiţele care întrunesc anumite dimensiunile pot fi de asemenea luate la bord. Şi cât timp uşile cabinelor sunt monitorizate atent de însoţitorii de zbor, pasagerii pot să călătorească şi cu propriile paraşute lângă ei.« Confuziile care se fac între regulile pentru liniile de pasageri şi cele ale AST sunt greu de evitat » spune pentru sursa citată Corey Caldwell , purtător de cuvânt pentru Asociaţia însoţitorilor de zbor.

"Liniile aeriene nu acceptă în cabine obiecate care A: nu sunt sigure, B: nu pot fi fixate în spaţiile de deasupra locurilor, sub scaune sau cu centură de siguranţă" a explicat Caldwell.

Instrumentele muzicale pot, în teorie, să fie puse sub scaune, dar spre deosebire de pasageri, acestea nu pot să fie fixate în cazul unor turbulenţe.Robert Palmer, purtător de cuvânt pentru linia canadină WestJet spune : « Nu există nicio regulă care să interzică violoncele sau alte instrumente muzicale în cabina avioanelor. Totuşi, acestea ar trebui să încapă în compartimentele de deasupra scaunelor. Dacă sunt foarte mari sau au o formă ciudată, trebuie transportate în cală. Nu poţi însă să cumperi un loc pentru un violoncel pentru că designul scaunelor este creat pentru o persoană»

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Violoncel,
undiţă,
ac de croşetat
/actualitate/violoncel-undita-sau-ac-de-crosetat-pe-care-credeti-ca-le-puteti-lua-in-cabina-unui-avion-de-pasageri-9977417
9977417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.