Vremuri grele chiar si pentru giganti. Cel mai mare producător de mobilă din lume închide primul magazin din Marea Britanie si lasa sute de angajati fara un loc de munca

Autor: Andra Stroe Postat la 06 februarie 2020 555 afişări

Vremuri grele chiar si pentru giganti. Cel mai mare producător de mobilă din lume închide primul magazin din Marea Britanie si lasa sute de angajati fara un loc de munca

Departamentul britanic al companiei Ikea trebuie să închidă un magazin aflat pe pierdere din Coventry, un oraş situat în centrul Angliei, prima sa mare închidere din ţară, punând în pericol 352 de locuri de muncă, au declarat marţi reprezentanţii celui mai mare producător de mobilă din lume.

Magazinul din centrul oraşului Coventry, care a fost construit în 2007, se numără printre cele 22 de unităţi Ikea din Marea Britanie. Potrivit reprezentanţilor companiei, numărul vizitatorilor magazinului a fost substanţial mai mic decât cel preconizat şi a continuat să scadă, deoarece clienţii au preferat să facă cumpărături în parcurile de retail sau online, scriu cei de la Reuters.

De asemenea, magazinul a înregistrat costuri de operare mari, deoarece a fost construit pe şapte niveluri. „Deşi aceasta nu este o decizie uşoară, este însă decizia corectă pentru succesul pe termen lung al Ikea în Marea Britanie", a declarat Peter Jelkeby, retail manager al Ikea Marea Britanie şi Irlanda. Această mişcare vine pe măsură ce comercianţii din retailul britanic întâmpină dificultăţi, multe puncte de vânzare se închid în timp ce cumpărătorii se orientează tot mai des spre online.

Pentru a răspunde aceste provocări, Ikea se lansează în magazine mai mici, dar mai accesibile, din interiorul oraşelor, punând la dispoziţia clienţilor servicii digitale şi alte facilităţi. Istoric, majoritatea magazinelor Ikea s-au deschis în locaţii din afara oraşului.

În ciuda închiderii centrului din Coventry, Ikea îşi va păstra poziţia în Marea Britanie. Retailerul a subliniat că anul trecut a deschis cel mai sustenabil magazin, în Greenwich, sud-estul Londrei, având totodată planificate alte două deschideri de magazine-studio în Capitala Regatului Unit.

De asemenea, în acest an, compania Ingka Centers, care controlează lanţul Ikea, a cheltuit 170 de milioane de lire sterline cumpărând un mall în Hammersmith, vestul Londrei, deschizând astfel calea pentru lansarea primului magazin „de oraş”, în format mic, al producătorului. IKEA a declarat că va urma o perioadă „de consultare” cu cei 352 de muncitori afectaţi. Intenţia sa este să păstreze cât mai mulţi în cadrul grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ikea,
producator,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.