Vin sărbătorile: Poliţia începe să confişte artificii

Postat la 03 noiembrie 2013 51 afişări

Peste şapte tone şi jumătate de obiecte pirotehnice au fost confiscate şi 87 de infracţiuni au fost constatate în ultimele două luni de poliţiştii din cadrul formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Vin sărbătorile: Poliţia începe să confişte artificii

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR a organizat la nivel naţional, în perioada 5 septembrie - 28 octombrie, o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării activităţilor cu articole pirotehnice, de către societăţile care desfăşoară operaţiuni de import şi comercializare, precum şi de către persoanele juridice care execută jocuri de artificii.

Poliţiştii din cadrul formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 561 de controale la persoanele juridice autorizate să desfăşoare operaţiuni de import şi comercializare de articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii. De asemenea, au fost verificate toate cele 67 de depozite autorizate de articole pirotehnice.

Poliţiştii au constatat 87 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explozive. 76 de persoane sunt cercetate penal pentru comiterea acestor infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.200 de lei şi au indisponibilizat, în vederea confiscării, aproximativ 7.600 de kg. de obiecte pirotehnice, de diferite clase şi categorii, toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenţii la regimul materiilor explozive. Totodată, au fost retrase 13 autorizaţii de funcţionare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vin-sarbatorile-politia-incepe-sa-confiste-artificii-11611516
11611516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.