Ce se va întâmpla cu roamingul în Europa

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 02 noiembrie 2013 322 afişări

Tarifele mai mari percepute de operatorii de telefonie mobilă pentru clienţii care călătoresc în spaţiul UE în alte ţări decât cele de origine (roaming) sunt "desuete" într-o Europă fără frontiere astfel că vor dispărea, a declarat în această săptămână, la Bucureşti, Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru Agenda Digitală.

Ce se va întâmpla cu roamingul în Europa

"Roamingul este desuet", a exclamat Kroes în faţa unui public în care se aflau atât Cătălin Marinescu - preşedintele autorităţii de reglementare în comunicaţii -, cât şi reprezentanţi ai marilor operatori de telefonie mobilă, care se opun propunerii făcute de oficialul european. Nikolai Beckers - CEO al Cosmote şi Romtelecom, Iñaki Berroeta - CEO al Vodafone România, şi Dorin Odiaţiu - manager pentru relaţia cu autorităţile în cadrul Orange România, se numără printre managerii care au participat la conferinţa comisarului Neelie Kroes.

Comisarul a precizat în intervenţia sa că va fi fermă în a susţine pachetul de reforme pentru industria de telecom - care prevede şi eliminarea roamingului în interiorul UE- în condiţiile în care tehnologia poate contribui la reducerea şomajului în rândul tinerilor. "Şomajul ridicat în rândul tinerilor este cea mai mare îngrijorare a mea în acest moment", a punctat Kroes în cadrul conferinţei "Future Communities", eveniment organizat prin programul Biblionet şi de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-va-intampla-cu-roamingul-in-europa-11611055
11611055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.