Vesti proaste pentru clientii cu credite in franci: moneda elvetiana se apropie de un nou varf

Postat la 30 mai 2011 10 afişări

Francul elvetian a castigat 8,5% in fata leului in ultimele doua luni si se apropie din nou de varful de 3,42 lei/franc atins la inceputul acestui an, ceea ce pune o presiune suplimentara asupra clientilor cu credite in moneda elvetiana.

Cursul oficial a urcat vineri la 3,3923 lei/franc, cu patru bani mai mult decat in sedinta precedenta, numai in ultima saptamana moneda elvetiana apreciindu-se cu 4% in fata leului. Francul este perceput ca o mondeda de refugiu de catre investitori, plasamentele in moneda elvetiana fiind tot mai cautate de catre acestia pe fondul reizbucnirii crizei datoriilor suverane din zona euro. Aprecierea francului este resimtita tot mai acut de clientii cu credite in franci elvetieni. Valoarea creditelor acordate in franci elvetieni reprezinta peste 4% din totalul creditelor acordate de bancile locale, respectiv echivalentul a 2,5 mld. euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
curs,
franci elvetieni,
apreciere
/actualitate/vesti-proaste-pentru-clientii-cu-credite-in-franci-moneda-elvetiana-se-apropie-de-un-nou-varf-8294768
8294768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.