Veşti foarte proaste pentru toată lumea. Preţurile motorinei şi benzinei pot exploda după deciziile luate de Arabia Saudită şi Rusia zilele acestea

Postat la 13 septembrie 2023 28 afişări

Veşti foarte proaste pentru toată lumea. Preţurile motorinei şi benzinei pot exploda după deciziile luate de Arabia Saudită şi Rusia zilele acestea

Reducerile producţiei de petrol pe care Arabia Saudită şi Rusia le-au prelungit până la sfârşitul anului 2023 vor însemna un deficit substanţial al pieţei până în trimestrul al patrulea, a declarat miercuri Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), relatează Reuters.

Reducerile producţiei de petrol pe care Arabia Saudită şi Rusia le-au prelungit până la sfârşitul anului 2023 vor însemna un deficit substanţial al pieţei până în trimestrul al patrulea, a declarat miercuri Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE).

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au început să limiteze livrările în 2022 pentru a susţine preţul petrolului la un nivel dorit de ei. În această lună, petrolul Brent de referinţă a depăşit 90 de dolari pe baril pentru prima dată în acest an, după ce liderii OPEC+, Arabia Saudită şi Rusia, şi-au prelungit reducerile combinate de 1,3 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2023.

Reducerea producţiei de către membrii OPEC+ cu peste 2,5 milioane de barili pe zi de la începutul anului 2023 a fost compensată până acum de livrările mai mari din partea producătorilor din afara alianţei, inclusiv Statele Unite, Brazilia şi Iranul.

"Dar, începând din septembrie, pierderea producţiei OPEC+... va conduce la un deficit semnificativ de aprovizionare până în trimestrul al patrulea", a precizat aceasta în raportul său lunar privind petrolul.

Stocurile vor fi la niveluri incomod de scăzute, crescând riscul unei noi creşteri a volatilităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explozie,
motorina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.