Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de vehicule pot conduce dacă deţin un permis auto categoria B

Autor: Alexandru Nanu Postat la 27 ianuarie 2024 6033 afişări

Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de vehicule pot conduce dacă deţin un permis auto categoria B

Şoferii care deţin un permis de conducere auto categoria B, vor putea conduce, din această lună, o nouă categorie de autovehicule.

În această lună, a fost publicată Ordonanţă De Urgenţă nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în Monitorul Oficial nr. 48 din 18 ianuarie 2024.

OUG 1/2024 se aplică din 18 ianuarie 2024 şi le dă dreptul şoferilor care deţin un permis de conducere auto categoria B să conducă şi tractoarele agricole sau forestiere cu o viteză maximă constructivă de până la 40 de km/h.

În Codul rutier a fost introdusă categoria Tr1 pentru tractoarele agricole sau forestiere a căror viteză maximă constructivă este mai mică sau egală cu 40 de km/h.

Înscrierea în permisul de conducere a echivalării categoriilor B sau Tr cu categoria Tr1 se realizează în cazul eliberării unui nou permis de conducere, dar nu mai devreme de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Echivalarea categoriilor B sau Tr cu Tr1 se realizează fără examinarea de către autoritatea competentă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.