Veşti bune pentru milioane de salariaţi: Decizia care ar putea schimba total piaţa muncii şi le-ar oferi angajaţilor acest beneficiu

Autor: Alexandru Nanu Postat la 16 mai 2022 743 afişări

Veşti bune pentru milioane de salariaţi: Decizia care ar putea schimba total piaţa muncii şi le-ar oferi angajaţilor acest beneficiu

Recent a fost înregistrată la Senat o propunere legislativă prin care se doreşte ca zilele libere legale care pică într-o zi de sâmbătă sau duminică să fie luate într-o zi lucrătoare din timpul săptămânii.

Prezentul proiect legislativ prevede că “acordarea zilelor libere se face de către angajator. în situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal”, conform propunerii.

“De exemplu, anul acesta, angajatorii vor fi obligaţi să acorde salariaţilor 9 zile libere şi asta pentru că din totalul sărbătorilor legale, un număr de 9 vor fi în cursul săptămânii, iar restul de 6, în weekend. În concluzie, anul acesta, salariaţii români vor avea 2 zile libere legale în plus faţă de anul 2021, când 7 dintre sărbătorile legale au fost în timpul săptămânii, iar restul de 8 în weekend ", conform expunerii de motive.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.