Veşti bune pentru consumatori: Proiectul de lege care ar putea schimba total faţa comerţului

Postat la 07 martie 2019 220 afişări

În această săptămână a fost a depus la Senat un proiect de lege care prevede modificarea regulilor pentru vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, conform documentului publicat pe site-ul Senatului.

Veşti bune pentru consumatori: Proiectul de lege care ar putea schimba total faţa comerţului

Propunerea legislative cu numărul B71/2019, depus la Senat pe 5 martie, prin care se vrea oferirea unei noi facilităţi consumatorilor pentru perioada în care produsele aflate în garanţie se află în service pentru a fi reparate ca urmare a unei defecţiuni.

 

Propunere legislativă pentru completarea art.22 din Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora prevede introducerea unui nou alineat, în cadrul prezentei lege, care va avea următorul cuprins:

 

“Pentru produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală, prentru care unitatea de service a constatat că pot fi reparate, vânzătorul are obligaţia de a pune la dispoziţia consumatorului, în mod gratuit, pre perioada aducerii produsului în stare de utilizare normală, un produs cu caracteristici similare”, conform proiectului depus la Senat.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect de lege,
consumatori,
comert,
fata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.