Veşti bune pentru angajaţi. Mai multe zile libere!

Postat la 14 iunie 2016 1864 afişări

Veşti bune pentru angajaţi. Mai multe zile libere!

Deputatul Gheorghe Udrişte propune, într-un proiect de lege, că în cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu cele de weekend, zilele libere să fie acordate în următoarele lucrătoare.

Udrişte a iniţiat în acest sens o iniţiativă legislativă de modificare a art.139 din Codul Muncii.  „În cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, acestea se vor efectuă în următoarea zi lucrătoare”, prevede proiectul.

„În funcţie de anul calendaristic, nu puţine sunt situaţiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel că cetăţenii nu beneficiază de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1). Propunerea legislativă privind completarea art.139 din Codul Muncii are că scop clarificarea cadrului legislativ aflat în vigoare, astfel încât, în cazul în care zilele libere coincid cu zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbătă şi duminică, să fie efectuate în următoarea zi lucrătoare”, a explicat iniţiatorul în expunerea de motive.

Cititi mai multe pe www.libertatea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vesti-bune-pentru-angajati-mai-multe-zile-libere-15487471
15487471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.