LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Veşti bune: Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţă că 150 de medici s-au întors să profeseze în ţară după majorările salariale

Postat la 23 mai 2019 116 afişări

Veşti bune: Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţă că 150 de medici s-au întors să profeseze în ţară după majorările salariale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe, că situaţia privind numărul medicilor întorşi în ţară în ultimii doi ani indică o statistică pozitivă. Până în acest moment, de când au fost majorate salariile, au revenit să profeseze în ţară 150 de cadre medicale.

Sorina Pintea a declarat că, în comparaţie cu statistica anului 2010, cifra certificatelor de conformitate eliberate medicilor pentru a putea profesa afară a cunoscut modificări pozitive semnificative. Ministrul a spus că, până în acest moment, au fost eliberate 411 de astfel de certificate, comparativ cu anul 2010 când erau eliberate aproape 8.000.

„Aş dori să dau şi nişte cifre. Ca să poţi profesa în străinătate este nevoie de certificate de conformitate. În 2010, au fost eliberate 7.829 de certificate de conformitate. În 2011, 5.674 , în 2017, 2794, în 2018, 2312. Anul acesta, până acum, au fost eliberate 411 certificate de conformitate”, a spus ministrul în cadrul unei conferinţe.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
ministrul sanatatii,
anunt,
intoarcere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.